2025 Messiah.nl

Het koor van de Witte Duif zal op 22 en 23 februari 2025 een verkorte versie opvoeren van de Messiah, een oratorium van Händel. Bijzonder aan deze versie is dat de liederen in het Nederlands zullen worden gezongen op de oorspronkelijke melodieën van Händel. Zo is in deze Nederlandstalige, verkorte versie het bekende, ontroerende ‘Comfort ye’ opgenomen, het opzwepende ‘O thou that tellest good tidings to Zion’, het vrolijke ‘For onto us a child is born’, het lieflijke Pastorale ‘He will lead his flock’ en natuurlijk het euforische ‘Hallelujah!’.

Het koor zal worden begeleid door een klein combo. Nieuwe zangers en zangeressen zijn overigens bijzonder welkom! Als u dus altijd al een keer hebt willen meezingen met het ‘Hallelujah!’ en al die andere prachtige melodieën van Händel, dan is dit een unieke kans. Het is niet nodig om hiervoor een ervaren zanger te zijn, iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis.

De repetities zijn vanaf woensdag 4 september elke week om 19.30 uur in de Dorpskerk, Kerkpad 1, Castricum of in De Schakel (achter de Dorpskerk). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Isabella Branderhorst, icbranderhorst@planet.nl. U mag natuurlijk ook gewoon langskomen op 4 september om 19.30 uur in de Dorpskerk.

Uitvoeringen:
– zaterdag 22 februari om 20.00 uur in de Dorpskerk, Kerkpad 1, Castricum
– zondag 23 februari om 16.00 uur in de Protestantse Kerk, Zuidkerkenlaan 25, Limmen.

en