2023 Oratorium ‘Daar is het daglicht’

Castricum – 26 april 2023 Limmen – 23 april 2023

Op 23 en 26 april 2023 heeft het koor van Stichting De Witte Duif Castricum delen van het oratorium “Daar is het daglicht” uitgevoerd. Bij beide uitvoeringen straalde het enthousiasme van zangers en muzikanten als lichtstralen door de muziek: de uitvoering deed met recht eer aan de compositie.

De liederen van dit oratorium geven hoop en licht in dagen waarin oorlog en het milieu ons beeld donker kunnen kleuren. Het koor zong onder de bezielende leiding van Marianne Beitler en de liederen werden begeleid door een klein muzikaal ensemble.

Het oratorium bezingt de schepping van de aarde en het heelal. De liederen vormen een gezongen reis langs de oerelementen van lucht, aarde, vuur en water, aangevuld met gedachten over mens-zijn en licht. Zo wordt menselijk leven veelkleurig bezongen. Het loopt uit op een visioen van nieuw leven.

De muziek is gecomponeerd door Chris van Bruggen, Anneke van der Heide en Peter Rippen en de teksten zijn van Michael Steehouder. De eerste uitvoering was op zondag 23 april om 16.00 uur in de Protestantse Kerk te Limmen (Zuidkerkenlaan 25). Na afloop was er gelegenheid samen iets te drinken en daarna te delen van wat ieder aan eten had meegenomen. De tweede uitvoering was op woensdag 26 april om 20.00 uur in de Dorpskerk van Castricum (Kerkpad 1).

Wil je meer informatie over de kooractiviteiten, neem dan contact op met Isabella Branderhorst (icbranderhorst@planet.nl).

Castricum – 26 april 2023