Koor en uitvoeringen

Het projectkoor van De Witte Duif repeteert op woensdagavond (19.30-21.30 uur) in de Dorpskerk van Castricum, Kerkpad 1, of in de Schakel. De eerste zangavond van het nieuwe seizoen was op woensdag 13 september 2023. Het koor repeteert naar een optreden toe. Dat kan een meezingconcert zijn, een oratorium, een muziektheater, musical of nog anders: als er maar gezongen wordt.

Voor dit seizoen (2023-2024) staan een Kerstnachtmoment met de Witte Duif (24 december 2023) en de uitvoering van een eigentijdse Mattheus Passie (23 en 24 maart 2024) op het programma. De repetities voor de Mattheuspassie zijn gestart op 13 september 2023 (19.30-21.30 uur). Vanaf 4 oktober start ook de repetitie voor de kerstnacht: van 20.45 uur tot 21.30 uur. Wie dat wil, kan ook alleen dat gedeelte van de avond meezingen. De repetitie voor de Mattheuspassie is vanaf 4 oktober korter: van 19.30 tot 20.30 uur. De repetities voor beide projecten vinden vanaf 4 oktober dus na elkaar plaats en zijn makkelijk te combineren. Tussen de projecten, van 20.30 tot 20.45 uur, drinken we koffie en thee.

Het koor bestaat uit zo’n dertig zangers: sopranen, alten, tenoren en bassen die zowel een- als meerstemmige liederen zingen. Niet iedereen wil aan elk project deelnemen en een pauze in je deelname is dan ook mogelijk.

Marianne Beitler dirigeert en begeleidt het koor op de piano. De uitvoeringen worden ondersteund door een klein muzikaal ensemble. De zangers kunnen thuis oefenen met de muziekbestanden die Marianne maakt.

Voor de meeste zangers is het belangrijkste doel van het koor om plezier te hebben in het samen zingen. Hoe leuk is het om naast iemand te staan die dertig jaar ouder is dan jij, of jonger! Daarnaast is het ook leuk om de muziek te laten horen: het muziekplezier en de mooie teksten over te brengen naar publiek in een optreden.

Heb je interesse om mee te zingen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Isabella Branderhorst (icbranderhorst@planet.nl)

Afsluiting op 28 juni

Op 28 juni sloten we het seizoen zingend af en kregen we een voorproefje van de film die Marianne gemonteerd had over het muziektheater AS IT IS IN HEAVEN.