Koor en uitvoeringen

Het projectkoor van De Witte Duif repeteert op woensdagavond (19.30-21.30 uur) in de Dorpskerk van Castricum, Kerkpad 1, of (in de winter) in de Schakel. De eerste zangavond van 2024 is op woensdag 10 januari.

Het koor repeteert naar een optreden toe. Dat kan een meezingconcert zijn, een oratorium, een muziektheater, musical of nog anders: als er maar gezongen wordt.

Voor dit seizoen (2023-2024) staan een Kerstnachtmoment met de Witte Duif (24 december 2023) en de uitvoering van een eigentijdse Mattheus Passie (23 en 24 maart 2024) op het programma. De repetities voor de Mattheuspassie zijn gestart in september 2023. In aanloop naar kerst is er tijdens de repetities ook aandacht geschonken aan de kerstliederen die bij de kerstnachtviering zijn gezongen. Vanaf 10 januari focust het koor zich weer volledig op de uitvoering van de Mattheus Passie.

Het koor bestaat uit zo’n dertig zangers: sopranen, alten, tenoren en bassen die zowel een- als meerstemmige liederen zingen. Niet iedereen wil aan elk project deelnemen en een pauze in je deelname is dan ook mogelijk.

Marianne Beitler dirigeert en begeleidt het koor op de piano. De uitvoeringen worden ondersteund door een klein muzikaal ensemble. De zangers kunnen thuis oefenen met de muziekbestanden die Marianne maakt.

Voor de meeste zangers is het belangrijkste doel van het koor om plezier te hebben in het samen zingen. Hoe leuk is het om naast iemand te staan die dertig jaar ouder is dan jij, of jonger! Daarnaast is het ook leuk om de muziek te laten horen: het muziekplezier en de mooie teksten over te brengen naar publiek in een optreden.

Heb je interesse om mee te zingen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Isabella Branderhorst (icbranderhorst@planet.nl).