Koor en uitvoeringen

Het projectkoor van De Witte Duif repeteert op woensdagavond (19.30-21.30 uur) in de Dorpskerk van Castricum, Kerkpad 1, of (in de winter) in de Schakel. De uitvoeringen van het seizoen 2023-24 liggen al weer achter ons, maar we zingen door tot de zomer: gewoon voor het plezier met de liederen die we al kennen en die zo mooi klinken.

Na de zomer zingen we weer naar een uitvoering toe: in februari 2025 voert het koor de verkorte, Nederlandstalige versie van de Messiah, oratorium van Handel, op. Lees hier verder over deze uitvoering.

Het koor bestaat uit zo’n dertig zangers: sopranen, alten, tenoren en bassen die zowel een- als meerstemmige liederen zingen. Niet iedereen wil aan elk project deelnemen en een pauze in je deelname is dan ook mogelijk.

Marianne Beitler dirigeert en begeleidt het koor op de piano. De uitvoeringen worden ondersteund door een klein muzikaal ensemble. De zangers kunnen thuis oefenen met de muziekbestanden die Marianne maakt.

Voor de meeste zangers is het belangrijkste doel van het koor om plezier te hebben in het samen zingen. Hoe leuk is het om naast iemand te staan die dertig jaar ouder is dan jij, of jonger! Daarnaast is het ook leuk om de muziek te laten horen: het muziekplezier en de mooie teksten over te brengen naar publiek in een optreden.

Heb je interesse om mee te zingen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Isabella Branderhorst (icbranderhorst@planet.nl).