2024 Als een mens een gezicht krijgt

Duifje op 20 oktober 2024

Aansluitend bij verschillende initiatieven van SamenCastricum organiseert de Witte Duif Castricum op zondagmiddag 20 oktober om 16.00 uur een samenkomst (een ‘Duifje’) in de Schakel, Kerkpad 3 in Castricum (achter de protestantse kerk).

Omdat onbekend onbemind maakt, willen we in dit Duifje kennis maken met iemand die vanuit Eritrea gevlucht is naar Nederland. Hij zal aan de hand van wat videomateriaal vertellen hoe het is om op te groeien in Eritrea en dan als onderwijzer je land en je familie achter te moeten laten. Inmiddels heeft hij een baan gevonden en zijn zijn vrouw en dochter naar Nederland overgekomen. Hoe ervaart hij het om hier te wonen, te werken en contacten te onderhouden? Voelt hij zich al een Eritrese Nederlander?

Misschien vertelt hij ook hoe het is om in Eritrea christen te zijn en hoe hij, al dan niet, aansluiting vond toen hij in Nederland belande.

Na afloop van dit gesprek houden we, zoals gebruikelijk bij een Duifje, een eenvoudige maaltijd, waarin gedeeld wordt wat eenieder heeft meegebracht. Daarbij is dan volop de gelegenheid om nog verder te praten. Voor soep en drinken wordt gezorgd.

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.